Wrat behandeling

CryoPen behandeling voetwratten

De voetwrat is een vervelend ding, waar je niet zo gemakkelijk van af komt. Het is een virusinfectie. Zit die wrat nu onder de voet, dan zorgt de belasting van uw lichaam er voor dat de wrat helemaal in de huid gaat zitten. Vaak groeit er dan nog een eeltlaag overheen, die voor extra druk en pijn zorgt.
U kunt een wrat zelf behandelen met middelen van de drogist of apotheek. Een probleem kan dan zijn dat de eeltlaag te dik is, waardoor het middel niet tot de wrat doordringt.
U kunt er ook mee naar de huisarts gaan en de wrat laten aanstippen met vloeibare stikstof. De stikstof bevriest het wratweefsel, waardoor het afsterft. Het is dan wel belangrijk dat het eelt eerst wordt verwijderd, anders kan de vloeibare stikstof het wratweefsel niet bereiken. Als u dat ooit eerder gedaan heeft, dan weet u dat dit vaak pijnlijk is omdat de stikstof ook de huid er om heen bevriest. Meestal moet u meerdere malen de wrat laten aanstippen en dan is hij vaak nog niet weg.
De wrat kunt u ook door de pedicure laten behandelen met de CryoPen®. Hierbij verwijderen we eventueel eerst het eelt, dat over de wrat heen gegroeid is. Daarna gaan we met de pen de wrat bevriezen. Het voordeel van deze pen is dat er, onder hoge druk, vloeibaar N2O in een dunne straal op de wrat aangebracht wordt. Omdat dit met een dunne straal gaat, zijn we in staat alleen de wrat te behandelen en niet het omliggende weefsel. De pijnsensatie bij deze behandeling is nihil. Zo gauw als men een prikkeling voelt, stoppen we met bevriezen. Wel wordt er per behandeling, afhankelijk van de grootte van de wrat, 2 a 3 maal dezelfde wrat bevroren. Niet iedere wrat is met 1 behandeling direct verdwenen. Afhankelijk van de grootte en diepte van de wrat zijn meerdere behandelingen nodig. In eerste instantie gaan we de wrat met een tussenpose van 10 dagen twee keer behandelen daarna houden een pauze van 3 weken en wordt er bepaald of er nog een sessie nodig is.

De Cryopen
De Cryopen is op dit moment het meest innovatieve product dat in de voetverzorgingsbranch te vinden is. Dit op een pen lijkend instrument sprayt een fijne, nauwkeurige straal vloeibare stikstof op de te behandelen wrat. De vloeibare stikstof bevriest de cellen in de wrat. In deze cellen zit het “wratvirus”, zo wordt het virus vernietigd.
Wat gebeurt er tijdens een behandeling met de Cryopen?
Uit de voorkant van de pen komt onder hoge druk (55 bar) een straaltje vloeibaar stikstof. Hiermee wordt de wrat gedurende 20 seconden bevroren. Dit hangt af van de grootte van de wrat. Tijdens dit bevriezen voelt u kleine koude prikjes. Na 2 of 3 dagen zie je een verkleuring van de wrat en na een dag of 10 tot 14 laat de wrat los. Het volledig herstellen van de huid, zonder littekens, duurt ongeveer 3 tot 6 weken.droppedImage